Viacrucis, en temps de pandèmia

Una bona pràctica per a viure la Quaresma és la pregària del viacrucis, en la qual contemplem els últims moments de la vida de Jesús, el seu camí cap a la creu. És una pregària que té diverses maneres de fer-la, si bé normalment té catorze meditacions o estacions. En cadascuna d’elles contemplem aquests fets de la passió de Jesús camí de la creu i alhora el nostre desig de conversió davant aquest acte suprem d’amor per part de Jesús.

La Quaresma de 2021 està marcada pel dolor de la pandèmia que afligeix el món i que afecta la vida de cadascú de nosaltres i de les nostres comunitats. És per això que el CPL ofereix textos de viacrucis adaptat al moment present i que Esglésies locals han compost.

VIACRUCIS del Divendres Sant. Vaticà, 2020 (PDF)

Viacrucis presidit pel Sant Pare Francesc en la plaça de Sant Pere el 10 d’abril de 2020.

VIACRUCIS de l’Arquebisbat de Chieti-Vasto (PDF)

Per acompanyar el dolor de tantes persones en aquest temps de prova, marcat per la propagació del coronavirus, i per invocar l’alliberament per a tothom.

VIACRUCIS de l’Arquebisbat de Tarragona (PDF)

La Quaresma d’enguany està marcada pel dolor de la pandèmia que afligeix el món i que afecta la vida de cadascú de nosaltres i de les nostres comunitats. Disposem-nos amb el cor desolat a meditar el camí de la creu, segons l’exercici piadós del poble cristià.

VIACRUCIS del Bisbat de Tortosa (PDF)

Ens disposem a contemplar la passió i mort del nostre Salvador. Ho farem pensant en la creu en la que està clavada, avui, la humanitat: la pandèmia que ha trasbalsat la nostra vida i que produeix la mort a molts dels nostres germans humans.

VIACRUCIS de l’Arxiprestat de Garraf (PDF)

El coronavirus ens situa davant d’una de les creus que els éssers humans hem d’afrontar en el llarg de la nostra vida: la creu de la Malaltia. Preguem, al costat de la creu de Jesús, perquè el Senyor ens ajudi enmig d’aquesta circumstància excepcional que requereix de la col·laboració de tots per poder superar-la.